Boekennieuws

Heeft u al een (vakantie)boek?

Voor E-reader mijders is de vakantietijd dé periode om die boeken nou eens te lezen die al zo lang stof aan het verzamelen zijn in huis. Alleen, welk boek mag mee in de koffer? Als u gaat vliegen zal de voorkeur waarschijnlijk uitgaan naar lichte paperbacks, uiteraard vanwege het onverbiddelijke wegen van de bagage. Maar ook wie met de auto gaat neemt meestal geen 20 boeken mee. Het blijft een kwestie van keuzes maken.

Betalen met Jane Austen

Hoewel regelmatig wordt geopperd dat we in de (nabije) toekomst geen contant geld meer zullen gebruiken, worden er nog regelmatig nieuwe bankbiljetten en munten ontworpen. Dit om valsemunters een stap voor te blijven, een wapenwedloop die blijft bestaan zolang er contant geld is, of digitaal geld op pasjes. De Bank of England heeft een nieuw ontwerp voorgesteld voor een biljet van tien pond waarop, naast de koningin, ook schrijfster Jane Austen is afgebeeld.

Angelique, heldin van de jaren zeventig

Super romantisch vond ik de Angélique-cyclus. Iedere week haastte ik me uit school vandaan naar de bibliotheek om de volgende delen te halen en verslond ze thuis op mijn kamertje, terwijl ik eigenlijk huiswerk moest maken. De belevenissen van het personage Angélique Sancé de Monteloup, een bloedmooie Franse avonturierster uit de 17de eeuw werden opgeschreven door Anne Golon, pseudoniem van Simone Changeux. Golon overleed een paar dagen geleden op 95-jarige leeftijd.

Miep Diekmann overleden

Op 9 juli overleed Miep Diekmann, ze werd 92 jaar oud. Diekmann schreef en publiceerde al niet meer sinds 1990, toen de dokter dat wegens gezondheidsredenen beter achtte. De meisjesboeken die Diekmann in het begin van haar literaire carrière schreef, met titels als Annejet helpt een handje en De boot vertrekt zonder Claartje, kenden nog weinig diepgang.

Stripboek Yellow Submarine verwacht in 2018

Het was een tekenfilm, weten we dat allemaal nog? In 1968 verscheen Yellow Submarine als tekenfilm. Het verhaaltje draaide uiteraard om The Beatles. George, Paul, John en Ringo gingen op pad met de befaamde gele onderzeeër, om de Blue Meanies in Pepperland te bestrijden, die muziek hatende wezentjes. Gaat er geen lampje branden? Niets om u voor te schamen.

stapelboeken

Dit is slechts een selectie van het actuele boekennieuws.
Nog meer boekennieuws lezen? Kijkt u dan op boekennieuws.nl.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl