Rust en de Maand van de Filosofie

We leven in een onrustige tijd. Of lijkt dat maar zo? Onrust is immers van alle tijden, net als hongersnood of natuurrampen. Toch blijft de roep om rust alleen maar toenemen. Is dit omdat we constant bereikbaar zijn en op deze manier veel informatie en dus ook prikkels binnenkrijgen? In april zal in het kader van de Maand van de Filosofie een maand lang de betekenis van Rust onderzocht en bevraagd worden. Hoe vinden we weer rust in de drukte van alledag, de maalstroom van gedachten, de informatie waar we iets mee willen? Rust en onrust worden beide van veel kanten belicht en bekeken. Berusten in onrust of rust vinden temidden van in de hectiek, mooi om bij stil te staan.

 

Joke J. Hermsen schreef het essay voor de Maand van de Filosofie, Melancholie van de onrust. Hierin onderzoekt zij het kantelpunt waarop de mens nog net over voldoende moed, daadkracht en hoop beschikt om het tij te doen keren en een nieuwe verhouding tot de wereld en zichzelf te zoeken.

Wilt u mee filosoferen of debatteren, een expositie, lezing of concert bijwonen deze maand? Het programma van de Maand van de Filosofie vindt u hier.

maandvandefilosofie.nl/agenda/

stapelboeken

Dit is slechts een selectie van het actuele boekennieuws.
Nog meer boekennieuws lezen? Kijkt u dan op boekennieuws.nl.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl