Is u bekend met het alfabet?

JorisvancasterenIs u bekend met het alfabet?
Verhalen uit een boekhandel
Joris van Casteren Bas Lubberhuizen
160 blz.
€ 17,99

Vijftig jaar in de ban van het boek
Vermakelijke verhalen uit misschien wel de meest bekende boekhandel van Nederland, Athenaeum, die dit jaar vijftig jaar bestaat. Een winkel als een universum op zich, met geheime galerijen, vreemd gevormde kamers en verborgen balustrades, ogenschijnlijk gevuld met alles wat ooit geschreven is.

Is u bekend met het alfabet? besprenkelt de lezer met anekdotes over klanten en verkopers die de boekhandel kleur geven door hun aanwezigheid. Je geniet van de stukjes over karakteristieke schrijvers, vaste bezoekers en uitgevers. Het boek is een biografie van dit boekenpaleis, compleet met de ontstaansgeschiedenis en een terugblik op de tumultueuze beginjaren.

Joris van Casteren reist door de vijftigjarige boekhandel en laat liefhebbers van boeken meegenieten van zijn verhalen. Lees hoe het personeel van Athenaeum wel eens kon imponeren, of hoe elitaire klanten zich soms op konden stellen. Is u bekend met het alfabet? is als een theater vol verhalen, waar je als lezer graag een beetje in verdwaalt.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl